Navigation Menu+

Groententuin

We telen op onze boerderij een gevarieerd assortiment aan seizoensgroenten:

Prei, schorseneer, pompoen, andijvie, kolen, palmkool, boerenkool, koolrabi, sla, tomaten, pijpajuin, rucola, spinazie, komkommer, rode bietjes, augurk, veldsla, kervel, postelein, selder, raapstelen…

We telen weinig/beperkt bewaargroenten zoals wortelen, pastinaak, ajuin, aardappelen. Omdat deze voornamelijk op grote schaal worden geteeld, en we niet over voldoende machines beschikken. Deze worden wel geteeld op de boerderij van mijn broer, De Zwaluw.

Eetbare bloemen en planten, keukenkruiden (koriander, lavas, peterselie, basilicum, bieslook).

Hiervoor reserveren we jaarlijks ongeveer 1 hectare grond, in een gewasrotatie met ook de percelen voor voederbieten en grasklaver voor de geiten. Een gedeelte hiervan bestaat uit een 4-tal tunnelserres van samen ongeveer 2000m².