Navigation Menu+

Koolmees’vlees

Op onze boerderij lopen naast wat neerhofdieren en onze paarden, 2 hoofdtakken op vlak van dierlijke productie: melkgeiten en varkens. De enkele dubbeldoelkoeien. De jonge geitenbokjes en oudere melkgeiten verwerken we ook tot kwalitatief vlees met een lekkere unieke smaak. De varkens hebben vleesproductie als hoofdzaak. Lees er hier meer over. Onze dubbeldoelkoeien (voornamelijk Jersey) grazen op de lager gelegen weides en tussen de fruitbomen, en leveren een kleine hoeveelheid rundsvlees op voor de rechtstreekse verkoop of voor eigen gebruik. Door onze nauwe band met de boerderij van mijn broer, gelegen in het Oost-Vlaamse lovendegem, kunnen we ook lamsvlees uit natuurgebieden aanbieden, en een ruimer gamma rundsvlees indien wij onvoldoende beschikbaar hebben.

Alle dieren worden na een voldoende lang en een kwalitatief leven versneden door onze slager. Direct na verwerking wordt het vlees vacuüm verpakt, diepgevroren. Je kan ons vlees vornamelijk los verkrijgen in Boer Bas in Brugge (www.boerbas.be). Omdat het vlees direct diepgevroren wordt, krijgen bacterieën geen kans om het vlees te besmetten, en hoeven we vlees dat niet binnen de 2 dagen verkocht is nooit in de vuilnisbak te gooien zoals in de supermarkt.

Op zoek naar verantwoord vlees voor een feest, evenement… Stuur tijdig een mailtje naar jens@koolmees.be, dan bespreken we de mogelijkheden en prijs op uw maat.