Navigation Menu+

Fok- en vleesvarkens

We hebben reeds vele jaren ervaring in het fokken van diverse rassen varkens. We bieden dan ook bijna jaarrond biggen/jonge varkens aan van diverse rassen en selecties, waarmee je  verder kan fokken of om direct zelf af te mesten.

Onze eigen selecties selecteren we op smaak, fokresultaten, karakter en vitaliteit. Bovendien houden we hierbij rekening met een zo breed mogelijke genetische basis, en kiezen we voor de meest unieke varkensrassen in onze selectie die je in Europa kan vinden. Misschien ben je op zoek naar 1 of meerdere jonge zeugen, borgen, fokzeugen of een goede beer? Onze sterke eigen selectie, robuust buitenvarken. De meest gebruikte varkens uit de gangbare varkenhouderij vormen mee de basis voor onze varkens (landras, duroc en pietrain). Van hieruit hebben we meerdere lijnen uitgebouwd met elk zijn specifieke eigenschappen (vetpercentage, productiviteit..). Door gerichte kruisingen vanuit deze basis met oude Europese varkensrassen konden we de vitaliteit van de dieren en de smaak van ons vlees opkrikken. We werken onder meer met rassen zoals Berkshire, Tamworth, Oxford sandy and black en mangalica.

Deze varkens zijn ideaal om een zeer sterke gezonde basis op te bouwen, voor iemand die varkens voornamelijk buiten met vrije uitloop wil houden, en kiest voor smaakvol vlees, de beste moedereigenschappen en bovendien belang hechten aan een betrouwbaar rustig varken. Vaak hebben we ook zuiver fokmateriaal van oa. mangalica, oxford sandy and black, tamworth en berkshire.

Wil je zelf een varken afmesten om je diepvries mee op te vullen? Of wil je direct een groep jonge varkens aankopen om af te mesten, dan kan dit zeker ook. Wel tijdig verwittigen zodat we hiermee rekening kunnen houden.